E-İhracat Danışmanlığı

e-tradeport, şirketinizi tek platformdan global pazaryerlerine entegre ediyor ve lojistik süreçlerinizi kolaylaştırıyor.

Image Description
E-ihracat ve global pazaryerlerinde e-ticaret yapmak isteyen satıcıların birçok farklı faktörü göz önünde bulundurması gerekiyor. Bu faktörler arasında hedef pazarlar, ürünlerin uygunluğu, fiyatlandırma stratejileri, dil ve kültür farklılıkları, vergilendirme, nakliye ve lojistik, ödeme yöntemleri ve güvenlik gibi konular yer alıyor.

Eğer e-ihracat yapmak isteyen bir satıcıysanız, öncelikle hedef pazarlarınızı belirlemeli ve bu pazarlarla ilgili araştırmalar yapmalısınız. Hedef pazarlarınızın özelliklerine bağlı olarak, ürünlerinizin uygunluğunu ve fiyatlandırma stratejilerinizi belirlemelisiniz. 

Global pazaryerlerinde e-ticaret yapmak isteyen satıcılar için de benzer konulara dikkat etmek gerekiyor. Pazaryerlerinin kurallarına uygun bir şekilde listeleme yapmak, fiyatlandırma stratejileri belirlemek, lojistik stratejisi oluşturmak ve müşteri destek hizmetleri sağlamak önemli konulardan bazıları. 

Tüm bu süreçte sizin yanınızdayız. Hangi pazaryerleriyle ilerleyeceğiniz, bu pazaryerlerinin üyelik ve mağaza açılış süreçleri, ürünlerinizin listelenmesi, nakliye ve lojistik adımları gibi İhtiyacınız olan danışmanlık hizmetlerine daha detaylı bir şekilde yardımcı olabiliriz.

Diğer Çözümler

Global Pazaryerleri Üyelik Açılışı

Pazaryerlerinde üyelik süreci, genellikle üç aşamadan oluşur: başvuru, onay süreci ve mağaza açma. Başvuru süreci, işletmenin ve ürünlerin pazaryerine uygunluğunu değerlendiren aşa...

Detaylı bilgi

Lojistik ve Gümrükleme Desteği

Lojistik partnerlerimiz ve onlarla olan entegrasyonlarımız sayesinde, müşterilerimizin tüm süreci tek bir panelden kolay bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlıyoruz. Entegrasyonlar...

Detaylı bilgi

Yurtdışı Şirket Kurulum Desteği

E-Ticaret yapacağınız ülke ya da bölgede şirket kurmak size bazı avantajları da beraberinde getirecektir. Örneğin, ilgili bölgede yapacağınız e-ticaret satışlarında vergi avantajı,...

Detaylı bilgi

E-İhracat Danışmanlığı

Eğer e-ihracat yapmak isteyen bir satıcıysanız, öncelikle hedef pazarlarınızı belirlemeli ve bu pazarlarla ilgili araştırmalar yapmalısınız. Hedef pazarlarınızın özelliklerine bağl...

Detaylı bilgi

Sıkça Sorulan Sorular

E-İhracat, fiziksel ve dijital ürünlerin dijital kanallar kullanılarak yurtdışındaki diğer ülkelere satılmasını ifade etmektedir. Lojistik süreçlerinin ve ödeme sistemlerinin gelişmesiyle birlikte yurtdışına satış süreçleri çok daha hızlı ve kolay hale gelmiştir. E-İhracat sayesinde ürünlerinizi sınır ötesine taşıyarak yeni müşterilere ulaşabilirsiniz.

ETGB (Elektronik Ticaret Gümrük Beyannamesi) sistemi sayesinde ağırlığı 300kg ve eşya değeri 15.000 Euro altında kalan ürünler için uygulanmaktadır. Ürünler için gümrük beyannamesi düzenlenmesine gerek kalmaz, gümrükleme ve ambar bedelleri oluşmaz, Ürünlerinizi yurtdışına gönderirken fatura ve diğer gerekli belgeleri hazırlayarak yetkili kargo firmalarına teslim etmeniz yeterlidir.

E-İhracata başlamaya karar verdiğinizde önünüze 2 seçenek çıkacaktır. Ya kendi web sitenizi kurarak ürünlerinizi buradan farklı ülkelerdeki kullanıcılara ulaşmak veya hali hazırda trafiğin olduğu global online pazar yerlerinde satışa başlamak. Allegro, Amazon, Etsy, Wayfair, Bol gibi online pazar yerlerinde mağazanızı açıp satışa başlayabilirsiniz. Bir süre sonra hem kendi sitenizden hem de online pazar yerleri üzerinden e-ihracat gerçekleştirebilirsiniz. İki yöntemin de farklı avantajları ve dezavantajları oluşacaktır.

E-İhracatta satış yapmak istediğiniz ülkelere bağlı olarak farklı maliyetler oluşabilir. Ancak temel olarak e-ihracata başlamadan önce pazaryeri giderleri, kargo ücretleri, dijital pazarlama ücretleri ve depolama ücretlerinin farkında olmalısınız. Tüm maliyetlerinizi doğru şekilde hesaplayarak size en uygun kar marjını ve satış fiyatınızı belirleyebilmelisiniz. Tüm dünyaya satış yapma imkanınız olduğunu göz önünde bulundurursak maliyetleriniz sınırlı kalacaktır.

E-İhracata başlağınız ilk zamanlarda ürünlerinizi büyük ihtimalle Türkiye'den tek tek göndermek isteyeceksiniz. Ancak bir süre sonra satışlarınzı arttığında hedef ülkelere ürünlü toplu olarak göndermek lojistik olarak daha avantajlı konuma geçmenizi sağlayacaktır. Yurtdışına kargo gönderirken proforma fatura, e-arşiv faturası, etgb ve konşimento belgelerinin hazır olması gerekmektedir. Yurtdışına kargo gönderimlerinizi UPS, FedEx, DHL, PTT gibi uluslararası taşıma şirketleriyle yapabilirsiniz.

Geleneksel ihracat yaparken sizden toplu şekilde ürün almak isteyen işletmelere teklifler verir ve anlaşma sağlarsınız. Yurtdışında yeni bayi ve distribütörler bularak ihracatınızı artırırsınız. E-İhracat sayesinde müşterilerinize dijital kanallardan ulaşarak B2C veya B2B şekilde satış yapabilirsiniz. Müşterileriniz markanızı online kanallarda web sitenizden veya pazaryerlerindeki mağazalardan bulur.

Ticaret Bakanlığının yeni açıkladığı desteklere göre e-ihracat yapan satıcılar fulfillment, reklam, komisyon, danışmanlık, yurtdışı pazar araştırması gibi birçok alanda teşvik almaya hak kazanmıştır. Bu desteklere hak kazanmak için yerine getirmeniz gereken farklı kriterler olsa da en önemli kriterler;

  • Türkiye'de marka tescili
  • Hedef ülkede marka tescil başvurusu
  • Türk menşeili ürünler
  • Limited veya Anonim şirket statüsüne sahip olmak

E-İhracata başlarken bir şirketiniz olması zorunlu değildir. Ancak birçok pazaryeri mağaza açmanıza izin vermeden önce şirket bilgilerinizi girmenizi istemektedir. Ayrıca devlet teşviklerinden yararlanmak ve yurtdışı satış gelirlerinizi beyan etmek için mutlaka bir şirkete sahip olmanızı öneriyoruz. Şirket olmadan tüm süreçlerde problemler yaşayabilirsiniz.